Damer A gjorde det som krävdes av dom på bortaplan mot Gustavsberg IF HK där bottenlaget besegrades med 18-21 efter en lite väl spännande avslutning.

Gustavsberg har det svårare i årets div 3. Med endast en seger kämpar de nu i botten av tabellen. Lätt att tänka då att Sannadals damer som försöker hänga på i toppen inte skulle ha några problem. Och det syntes skillnad när matchen satte igång.

Gustavsbergs försvar var glest och jobbade inte så bra ihop. Lovisa Lindblad inledde målskyttet och det fanns gott om luckor att utnyttja. Sannadal gick snabbt upp till 1-4 och försvaret taggat. Efter en fin period i mitten av första halvlek drog Sannadal ifrån ytterligare med fem raka mål till 3-9. Caroline Fredholm var säker från 7-meterslinjen och i halvtid var ställningen 7-12.

Andra halvlek satte igång. Ingen större skillnad i matchbilden märktes och lagen kämpade på. Sannadal utökade ledningen till sju mål vid ställningen 10-17 efter ytterligare ett säkert 7-meterskast av Caroline Fredholm. Timeout Gustavsberg och nu fick de faktiskt utdelning. Sannadals anfallsspel framförallt kom av sig och damerna saknade samma beslutsamhet framåt. Istället gjorde Gustavsberg fyra raka mål och det blev lite onödigt spännande på slutet. Sannadal lyckades dock hålla Gustavsberg på avstånd och hemmalaget kom aldrig närmare än tre mål. Seger 18-21 och vi tar med oss två poäng hem från Gustavsberg.

Nu på lördag spelar damerna hemmamatch igen mot HK Silwing-Troja 2 i Västertorpshallen. Välkomna då!

Länk till matchprotokoll