Herrar A tog igår en viktig seger mot Skogås HK på hemmaplan i ett oerhört spännande sekunddrama i slutet av matchen där bollen letade sig in precis innan slutsignalen och fastställde 34-33.

Skogås kom med bra självförtroende till Västertorpshallen då de var obesegrade med sina fem vinster. Sannadals herrar hade också en bra svit med fyra raka segrar så vi visste att det skulle bli en bra match.

Sannadal inledde bäst och spelade beslutsamt och tillsammans framåt. Måns Viberg satte 7-3 från vänsterkanten och marginalerna var på Sannadals sida. Erik Hörnell Lindfors i Sannadals mål stod för flera magiska räddningar i första halvlek som kanske var den stor skillnaden lagen emellan. Skogås släppte dock inte iväg Sannadal och gick ikapp till 14-13 innan halvtidsvilan.

Andra halvlek fick en tung start. Skogås satte fem raka mål på fem minuter och Carl Spångberg fick chansen i målet. Sannadal fick igång maskineriet igen och arbetade sig ikapp. I den 45:e matchminuten satte Johan Waltin kvitteringen 25-25 och publiken skulle bjudas på en jämn avslutning. De prestationer som stack ut och avgjorde matchen blev Erik Hörnell Lindfors som kom in i mål igen och återigen stod för flera helt avgörande räddningar. Många från sex meter. Trots det lyckades Skogås till slut kvittera till 33-33 med matchklockan på 59:51. Sannadal tar timeout och har sju sekunder på sig i sitt sista anfall. Det leder till en omöjlig vinkel för Jesper ”Boden” Fält på högerkanten som måste ta läget och med en helt perfekt lobb på en övertaggad målvakt avgör han matchen till Sannadals fördel.

Publiken tackar för underhållningen och vi fick med oss två viktiga poäng till Uppflyttningsserien. Matchens lirare i Sannadals SK blev Erik Hörnell Lindfors och i Skogås HK utsågs Andreas Lagerström.

Nu lottas Div 2 om och Herrar A spelar igen helgen 25-26 november på bortaplan.

Länk till matchprotokollet