Damer A förlorade tyvärr lördagens hemmamatch där Haninge HK drog det längsta strået och vann med 21-23 i Västertorpshallen.

Det bjöds på en jämn kamp i Västertorpshallen denna lördag. Gästerna Haninge HK inledde målskyttet, men dröjde några minuter innan Sannadals SK Lovisa Lindblad satte 1-1 i en snygg andra fas. Matchen var jämn och båda lagen slet i både anfall och försvar. Sannadals försvar var inte riktigt som vi brukar se. Det annars så trygga 5-1 försvaret gav Haninge lite för enkla avslut och efter 20 minuter flyttade damerna ner till ett 6-0 försvar. Haninge hade ledning 12-14 i halvtid.

Andra halvlek inleddes med handbollspropaganda av Sannadals damer. Lovisa Lindblad stänkte in två mål direkt och Sara Demiray och Vilda Dahllöf hängde på. Innan Haninge visste ordet av stod det 14-12 till Sannadals SK och matchbilden hade vänt helt från första halvlek. Men Haninge tog sig samman och lyckades störa Sannadals flyt i anfallsspelet igen. Sakta, men säkert tog Haninge kommando över matchen och gick om. En avgörande period blev mellan 40:e och 50:e matchminuten där Sannadal endast lyckades göra ett mål framåt och Haninge HK sex mål. Det lyckades inte damerna hämta upp igen och gästerna gick segrande med 21-23.

Matchens lirare i Haninge HK utsågs till Kajsa Pettersson och i Sannadals SK dagens målspruta Lovisa Lindblad. Nya tag nästa lördag hemma mot Skogås.

Länk till matchprotokoll

Foto: Christopher Lindström & Kyriaki Sarampasina