Damerna tog ännu en seger i söndags på bortaplan i Kungsängen mot BK Kungsan med 20-21 efter starka sista 10 minuter.

BK Kungsan ställde upp med fullt lag, 16 spelare. Några som stått över från div 1 (där Kungsängens A-lag spelar) och en hel del yngre spelare som gör sina första år som seniorspelare.

Hela matchen var jämn. Kungsan sköt bra utifrån och varken Sannadals försvar eller My Järnefelt i målet fick tag i många skott i första halvlek. När det blev närkamp var det en annan historia. Det tillsammans med ett fint 5-1 försvar gjorde att Kungsan inte lyckades få in mer än 10 mål i första halvlek. Framåt var det lite trögare för Sannadal också, men 11 mål blev det. Flera målskyttar även om Caroline Fredholm stack ut med sina fyra mål i första halvlek efter några fina samarbeten.

Matchen stod alltjämt och vägde resultatmässigt. Sannadal lyckades få en tvåmålsledning tidigt i andra halvlek, men Kungsan om snabbt ikapp och tog kommandot i målprotokollet. En olycklig situation i den 44:e matchminuten resulterade i rött kort för Linnea Ek och Kungsan utnyttjade det väl. Ledning 19-16 och Sannadal tar timeout och coach Rickard Westerlind säger några väl valda ord.

Trots det sätter Kungsan 20-16 och nu såg det märkt ut eftersom matchen var så jämn. Men där tog det stopp. My Järnefelt började rädda några riktigt viktiga och fina räddningar och försvaret erövrade fler. Hemmalaget lyckades inte göra mål sista 10 minutrarna och istället kom Sannadal sakta, men säkert ikapp. Några viktiga satsningar av Lovisa Lindblad och straffmål av Caroline Fredholm så var matchen vänd och avgjord. Seger 20-21.

Länk till matchprotokoll