Sannadals SK Herrar A vann i lördags hemma i Västertorpshallen med 33-30 över Djurgårdens IF HF i div 2.

Oscar “Ola” Gustafsson kickade igång målskyttet från egen planhalva när han serverade Måns Viberg en klockren kontringspass som Måns enkelt kunde peta in bakom Djurgårdens målvakt. Därmed var matchen igång och Sannadal gick snabbt upp till 7-2 på sju minuter. Mycket tack varje kontring och säkra kantskott. Sen bjöd herrarna Djurgården tillbaka in i matchen med lite slarvigt och själviskt anfallsspel. men efter en klok timeout av coach Oscar Skantz vid 8-7 som hittade Sannadal tillbaka till det anfallsspel som laget kommit överens om och det flöt på igen. Sannadal drog ifrån rejält och Djurgården kämpade för att hålla sig kvar i matchen. 17-14 i halvtid.

Publiken fick sen se Sannadal kontrollera andra halvlek. “Ola” stod för många räddningar bakåt och serverade många kontringspass som ledde till enkla mål. Gerrarna spelade tillsammans framåt och höll ihop det. Som mest ledde Sannadal med 32-25 med fem minuter kvar och det kändes inte som Djurgården hade något att komma med som hotade Sannadals SK denna match. Lite väl avslappnade gjorde Djurgården några enkla mål i slutet, men en säker seger med 33-30 blev det.

I Sannadals SK gick matchens lirare till “Ola” Gustafsson och i Djurgårdens IF HF till Hampus Hansen. Bästa målskytt blev Måns Viberg med sina 8 mål.

Nu laddar herrarna om inför en avgörande match mot IK Bolton på bortaplan den 4 november om platserna till “Uppflyttningsserien”.

Magiska foton av Paul Hansen.

Länk till matchprotokollet