Damer A tog andra raka segern hemma mot Åkersberga HK denna tisdagskväll. Matchen slutade 19-17.

Åkersberga och Sannadals damer har båda inlett säsongen med två segrar. Tabellen är dock fortfarande väldigt ung, men vi fick se två jämna lag på planen denna tisdagskväll i Västertorpshallen.

Den som trodde att det skulle bli en lugn tisdagskväll trodde fel. Det fick vi se bevis på direkt när Sannadals lagkapten Therese Strand redan i andra matchminuten sätter två händer i bröstet på Åkersbergas Tilde Forslund som landar olyckligt på ryggen. Rött respass direkt och Tessan fick se resten av matchen från läktaren. Kort därefter fick Lovisa ”Busen” Nordgren två minuter för tröjdragning och Sannadal spelade mycket undertalsspel i inledningen på matchen. Men trots det hade Åkersberga svårt att göra mål. men till slut trillar de in och matchen är jämn vilket syns i halvtid, 9-9.

Lagen följs åt även i andra halvlek. I 45:e matchminuten får Sannadal ett litet övertag och går upp till 14-12 när lagets kantspelare Lovisa Nordgren och Evelina Gnipe spelar smart med varandra. Men en ny utvisning bjuder in Åkersberga igen som kvitterar till 14-14. Då drar Sannadals coach Rickard Westerlind på sig två minuter från bänken efter en upprörd situation med hand i ansiktet från Åkersberga-spelare som domaren missade. Vi har kollat med honom, han har kommit över det nu. Som tur är ordnade rutinerade Lovisa ”Lollo” Lindblad så utvisningen slutar 1-1 genom ett starkt genombrott förbi två motståndare.

Matchen avgörs genom en rad prestationer i slutskedet. Vilda Dahllöf skjuter utifrån och Lovisa Nordgren lägger den mellan benen på målvakten från kanten. My Järnefelt äter upp sin motståndare med säsongens skönaste räddning och Caroline Fredholm punkterar matchen med 19-17 i sista anfallet.

Matchens lirare i Åkersberga HK utsågs till Demi Todorovic och i Sannadals SK till My ”Väggen” Järnefelt. I helgen åker damerna till Kungsängen för match mot BK Kungsan.

Länk till matchprotokoll