På bortaplan mot Skuru IK tog Herrar A säsongens andra seger med siffrorna 30-32.

Skuru IK har haft en generationsväxling på herrsidan där man inte lyckades hålla sig kvar i div 1 och nu ser man ut att få det tufft i div 2. Sannadals SK herrar spelade bra anfallsspel och tog en viktig ledning i början av matchen. En fin period i mitten av första halvlek gav 5-9 på resultattavlan och en trygg ledning som utökades till 11-16 innan paus. Sannadals Johan Waltin var het framåt och hade fem mål redan i första halvlek.

Andra halvlek kändes Sannadals försvar inte lika bra och Skuru kom sakta, men säkert ikapp. När Skuru reducerar till 26-27 börjar Sannadal se lite uppgivet ut och coach Oscar Skantz tar timeout. Sannadal får ordning på spelet, men lyckas inte hänga av Skuru. I den 53:e matchminuten kvitterar Skuru efter tappad boll från Sannadal. Sen spelar Skuru lite slarvigt och Sannadal behåller lugnet. Spiken i kistan blir när Jesper “Skåne” Persson trycker sig förbi med ett starkt kullager och sätter 30-32 med 25 sekunder kvar att spela.

Matchens lirare i Sannadals SK utsågs till Johan Waltin och i Skuru IK utsågs Adam Johansson.

Herrar A spelar nästa match hemma mot Djurgårdens IF HF på lördag i Västertorpshallen.

Länk till matchprotokoll