Du kanske är en av dom som sett att Sannadals SK Herrar A endast har matcher planerade fram till och med nu på lördag den 11 november. Efter det lottas Herr 2 om i en Uppflyttningsserie och en Fortsättningsserie.

Vi tänkte reda ut lite hur upplägget i Herr 2 serien ser ut denna säsong då det är lite ovanligt och inte helt lätt att förstå. Förbundet har valt att skapa tre pooler. Herr 2 Norr med sex lag från Norrland, Herr 2 Öst Norra med sju lag från norra delen av vår region samt vår serie Herr 2 Öst Södra med ju lag från södra delen av regionen. Alla lagen möter varandra i enkelmöten under hösten. Detta betyder såklart att varje match är väldigt viktig och man kan inte lita på att få en chans på hemmaplan och man haft det tufft på bortaplan.

När dessa matcher är spelade den 11 november kommer poolerna lottas om. De tre främsta lagen i Öst Södra och Öst Norra samt två bästa lagen i Norr kommer då flyttas till en ”Uppflyttningsserie”. Resterande lag från Öst Södra och Öst Norra hamnar i en gemensam ”Fortsättningsserie”. Lagen tar med sig sina resultat från motståndarna som hamnar i samma serie som de redan mött.

Sannadals SK har efter flera fina sergrar redan säkrat den placering i tabellen som ger vidarespel i Uppflyttningsserien. Tillsammans med Huddinge HK och Skogås HK, vilka Sannadal möter nu på lördag i sista omgången innan serierna görs om.

I den så kallade ”Uppflyttningsserien” kommer Sannadals SK möta tre lag från Herr 2 Öst Norra och två lag från Herr 2 Norr samt spela det andra mötet mot samma lag vi redan mött i Herr 2 Öst Södra. Där spelar vi om platserna för direktkvalificering till Herr 1. Det blir en spännande vår.

I kommande vecka lägger vi matcherna. Redan helgen den 25-26 nov kommer Herrar A spela match i den nya serien.

Hoppas du fick klarhet i hur upplägget är kring seriespelet för vårt representationslag på herrsidan.