Lidingö SK såg ut att kunna utmana Herrar A i toppstriden, men i slutet körde Sannadal ifrån och vann med 32-38.

När Lidingö och Sannadal möttes i december var det inte många som hade gissat att Lidingö skulle vara med och utmana i toppstriden i div 2. Men de har spelat bra på sistone och plockat flera viktiga poäng.

Sannadals herrar hade dock gjort sina förberedelser väl och var redo att springa igång när domaren blåste igång matchen. Första halvlek var jämn, men Sannadal skaffade sig snabbt ledningen och höll den. Det blev en målrik första halvlek som slutade 17-21. Måns Viberg hade hunnit göra sex mål och Johan Waltin 5 mål.

I andra halvlek blev det mer intressant. Matchbilden var fortsatt jämn. Sannadal missade två chanser från 7-meterslinjen. Något som inte brukar ske. i den 42:a matchminuten testar Sannadal ett målvaktsbyte när Erik Hörnell Lindfors kommer in. Erik inleder direkt med tre viktiga räddningar. Lidingö lyckas ändå hitta momentum och tar över ledningen vid 29-28.

Lagen följs åt tills den 54:e matchminuten då Lidingö tar timeout vid ställningen 31-31. Efter det stängde Sannadals försvar igen. Erik räddade och försvaret stoppade. Lidingö sköt även flera skott utanför mål så kanske Sannadal lyckades kontrollera nerverna bäst. Men detta gjorde att Sannadal drog ifrån och kunde vinna med 32-38. Två viktiga poäng in på kontot!

Matchens lirare i Sannadals SK, Ivan Wrede. Foto: Matthew Tipple

Kommande helg har Herrar A spelledigt, men den 10 februari är det dags på hemmaplan igen mot Gimonäs Umeå IK.

Länk till matchprotokollet

Foto: Matthew Tippple