Damer A fick tyvärr se sig besegrade av ett kämpandes hemmalag som stöttades av hemmapubliken.

Det märktes tyvärr direkt att Åkersberga var mer taggade denna match. Snabbt tryck på avkast och i omställningarna överrumplade Sannadals damer lite som inte lyckades stoppa Åkersberga. Hemmalaget gick snabbt upp i ledning 4-1 och Sannadal inledde med att bränna några avslut. Publiken bar också fram sitt hemmalag i klassiska Hackstahallen vilket såg ut att störa damerna lite.

Sannadal tar timeout i den 10:e matchminuten och pratar ihop sig. Anfallsspelet förbättras och Sannadal ändå med i matchen när Linnea Ek stegar sig förbi och kämpar in bollen i nätet för reducering 8-6. Men det är en fortsatt stökig period med utvisningar, slarv i övertalsspel 6 mot 5 och missade 7-meterskast som gör att Sannadal aldrig riktigt hittar flytet i anfallsspelet. Åkersberga går till halvtidsvila med ledning 12-9.

Nya tag i andra halvlek. Men Åkersberga lyckas göra tre raka mål innan Caroline Fredholm nätar 15-10 för Sannadal. Sen är matchen jämn resten av andra halvlek tills Sannadal drabbas en två olyckliga utvisningar direkt efter varandra och tvingas spela 4 mot 6. Det blir ett avgörande skede i matchen och Åkersberga skaffar sig en 8-målsledsning med 15 minuter kvar att spela.

Men sen hittar Sannadal ny energi och lyckas göra fem raka mål och får till ett riktigt bra momentum. Publiken blev nervösa och ser sina hemmaspelare darra på manschetten. Men hemmalagets bästa målskytt denna säsong, Demi Todorovic, sätter stopp för Sannadals flyt och ingjuter nytt mod hos hemmalaget igen. Det blev för mycket för Sannadal som till slut får se sig besegrade med 25-20 i säsongens sista omgång.

Matchens lirare i Sannadals SK utsågs till Hanna Ek som vikarierade på M6 med bravur.

Därmed slutar Sannadals SK Damer A på en femteplats i årets Div 3 Öst.

Bilden är från hemmamatchen i höstas. Foto: Linnea Ek

Länk till matchprotokoll