Det blev oavgjort 19 – 19 när Damer A åkte till Skogås och mötte Skogås/Länna HK i säsongens näst sista omgång.

Senast lagen möttes blev det en rejäl måfest som Sannadal gick segrande ur med siffrorna 34-31. Skogås/Länna HK är dock B-lag till Skogås HK i div 2 och kämpar nu för att undvika nedflyttning från div 3. Det märktes när endast fem spelare från motståndarna var med förra gången lagen möttes. Därför fick publiken inte helt oväntat se en annan matchbild denna gång.

Matchens inledning tillhörde Sannadal och mer speficikt Vilda Dahllöf som hade skyttefest. Det mesta som hon kastade mot mål gick in och Sannadal tog snabbt kommandot i målprotokollet med 2-7. Efter det fick Skogås igång anfallsmaskineriet och reducerade med tre raka till 5-7. Därefter avlöste Linnea Ek på 9M och slängde in tre snygga mål. Efter det gick det trögare i Sanadals anfallsspel och sista åtta minuterna innan halvtidsvilan blev det inga mål. 12-13 i halvtid.

I inledningen av andra halvlek lyckades Skogås ta över ledningen med en kraftsamling. Sannadal kämpade fortfarande med anfallet och det blev endast ett mål första 10 minuterna, detta genom ett kraftfullt genombrott av Lovisa Lindblad. Efter en timeout från coach Rickard kom det igång igen. Sannadal kvitterar 16-16 genom Vilda Dahllöf och matchen står och väger.

Sannadals försvar kämpar tillsammans mot Skogås och lyckas för det mesta stoppa motståndarna eller så räddar My Järnefelt i målet. Men det är handboll och några bollar hittar oftast in i nätet till slut ändå. Skogås går ifrån igen till 19-17. Men med åtta minuter kvar så fortsätter Sannadal tro på sig själva och stänger bakåt. Linnea Ek kvitterar på kontring med en minut kvar att spela och båda lagen får varsin chans att avgöra matchen. Men målvakterna räddar och matchen slutar lika, 19-19.

Matchens lirare i Sannadals SK blev Vilda Dahllöf med sina 8 mål.

Nu återstår endast en bortamatch för Damer A. På lördag åker de till Åkersberga för att kämpa om säsongens sista två poäng.

Länk till matchprotokoll