Damer A tog sig tillbaka på segerspåret efter en stark laginsats som ledde till segern borta mot Haninge HK.

Förra gången lagen möttes vann Haninge HK hemma i Västertorpshallen. Sannadals SK var inställda på revansch. Det var bra uppslutning i hallen trots sportlov och en bra stämning på planen och läktaren.

Efter några spelade minuter stod det klart att det skulle bli jämnt igen. Sannadal spelade tålmodigt ut Haninges försvar och Haninge hittade hålen i Sannadals offensiva försvarsmur. Men tack vare några räddningar så fick Sannadal ändå en liten ledning vid 4-7. Där kunde Sannadal också dragit ifrån, men inget av lagen hittade nät på fem minuter och istället tog sig Haninge tillbaka och kvitterade 7-7. I halvtid var utgången ännu oviss och ställningen 10-11 till Sannadal.

Andra halvlek fortsatte som den första. Sannadal satt i förarsätet och Haninge krigade sig kvar i matchen. Publiken hejade på och var nervösa enligt rapporter. Sannadals försvar kändes stabilt och efter 43 spelade minuter kom ett viktigt ryck när Vilda Dahllöf nätar tre raka mål. En stark laginsats bakåt och samarbete framåt gav en ledning som Haninge inte kunde komma ikapp.

Damerna håller ledningen hela matchen och vinner till slut med 20-24. Målbäst i Sannadals SK blev Vilda Dahllöf med sju mål.

Därmed tog sig damerna tillbaka på vinnarspåret. Om en vecka är det dags igen då det är födelsedagsfirande för klubben och hemmamatch den 2 mars. Välkomna då!

Länk till matchprotokoll