Sannadals SK Herrar A hade allt i egna händer och tog chansen. Det var nervkittlande, men till slut vann Sannadal hemma mot HF SIF med 32-30.

Det var nästintill fullsatt i Västertorpshallen. Det var uppladdat för succé och herrarna hade nu chansen att säkra avancemang till Div 1 på hemmaplan.

Gästerna från Märsta, HF SIF, hade allt att spela för då de jagar kvalplats. Det syntes då det fanns mycket vilja och kamp om varje boll. Sannadal hade ett riktigt bra stöd på läktaren denna match och det hördes hela tiden. Lagen följdes åt hela första halvlek. Sannadal tog över ledningen efter 20 min och skaffade sig ett litet övertag som syntes i spelet. 16-15 i halvtid och allt kunde hända.

Joakim med ett skott linjen. Foto: Linnea Ek

Andra halvlek utökar Sannadal snabbt ledningen till 3 mål, men SIF kommer tillbaka. Efter att Sannadals anfallsspel sen går lite i stå testar Sannadal 7 mot 6. Det visar sig inte vara någon succé och SIF går istället ifrån till 25-28 efter bland annat två enkla mål av gästernas målvakt Carl Dahlin. Stämningen i hallen var nu lite mer uppgiven, men hejaropen fortsatte. Skulle det inte bli någon seger idag, gick matchen nu?

Fokus under timeouten. Foto: Linnea Ek

Men Sannadals herrar hade en kraftsamling till och flera rutinerade spelare tog ansvar. Simon Nyberg kvitterar i den 55:e matchminuten till 29 – 29 och Fabian “Pirat” Birath utökar straxt därefter till 30 – 29. Ett taktiskt målvaktsbyte i slutet av Sannadal också och en avgörande sekvens är när Oscar “Ola” Gustafsson limmar sista chansen för SIF. Då har Erik Hörnell Lindfors spelat riktigt bra hela matchen. Jublet visste inga gränser och Sannadals SK vinner senare matchen med 32-30.

Matchens lirare i Sannadals SK utsågs till Simon Nyberg och i HF SIF till Martin Larsson.

Stort tack till alla som kom och tillsammans skapade en magisk stämning i hallen denna lördag ❤️

Därmed säkrade herrarna uppflyttning till Div 1 säsongen 2024/2025. Om herrarna vinner kommande bortamatch mot Brännans HF säkrar de också seriesegern.

En glad Jesper “Skåne” Persson.

Foto: Linnea Ek

Länk till matchprotokoll