Herrar A säkrade seriesegern med en omgång kvar efter en stabil bortamatch mot Brännans HF som slutade 27 – 39.

Förra veckan fick vi jubla tillsammans i Västertorpshallen när herrlaget säkrade avancemang till division 1. Denna helg fanns möjligheten att säkra också seriesegern och herrarna tog chansen. Brännans HF från Härnösand hängde med i första halvlek. Lagen följdes åt i målprotokollet även om Sannadal lyckades hålla ledningen. I halvtid stod det 17-20.

I andra halvlek visade Sannadals herrar varför de leder serien. Laget höjde nivån ett snäpp och Lukas Andersson levererade från 7-meterslinjen samtidigt som laget ångade på. Försvaret fick bättre träff och Sannadal drog ifrån med fyra raka mål. Några minuter senare var ställningen 21-30 och det var 10 minuter kvar att spela. Då hade tåget gått och Brännan försökte med sin tredje timeout i matchen. Men det fanns inget som hemmalaget kunde göra för att rå på Sannadals SK som vinner matchen med 27-39.

Matchens bästa målskyttar blev de båda kantspelarna Jesper ”Boden” Fält och Måns Viberg med sju mål vardera.

Stort grattis till herrarna och riktigt starkt jobbat. Sista matchen spelas mot tabelltvåan Skogås HK som också är klara för div 1 så i den matchen står endast äran på spel.

Länk till matchprotokoll