Damlaget startade årets säsong med att åka till Havets Cup i Lysekil. Vi var 10 tappra spelare som, direkt efter bilresan ned, i första matchen ställdes mot Tveter HK från Norge.

Lite nervöst eftersom norsk damhandboll generellt är några snäpp vassare än svensk. Vi gjorde dock en bra match och vann med 13-9 (de kanske inte var riktigt så bra som vi trodde att de skulle vara, men vi spelade på bra).

I andra matchen stod Kungälv HK för motståndet och de var duktiga. Vi gjorde en ok match men förlorade med 13-7. Sista gruppspelsmatchen mot HK Höfers blev därmed direkt avgörande i kampen om en plats i A-slutspelet. Det var en jämn match och vi orkade inte riktigt stå emot och förlorade med 14-12 och kom till B-slutspel. Dock hade vi kommit trea i gruppen och inte fyra vilket innebar sovmorgon på söndagen, hurra!

Det visade sig trots allt att det där med sovmorgon inte var någon höjdare eftersom vi också sov oss igenom första halvlek i B-kvarten mot HP Warta. De var redan igång och hade spelat en match på morgonen. Det tog lång tid innan vi lyckades göra första målet och vi hade släppt iväg dem för långt för att ha chansen att komma ifatt. Vi åkte på stryk med 5-13 och fick styra kosan hem till östkusten igen.

Slutsatser från helgen är att spelet trots allt såg lovande ut inför säsongen med tanke på att vi inte hade tränat någon handboll sedan Eken Cup Vi hade väldigt kul tillsammans och det avhandlades en hel del på kvällskvistarna i klassrummet. Dessutom var Marre och PG på räkafton och fick tips om hur man bäst tar hand om en fotskada med vitkål och gladpack, något som under Enköpings-lägret visade sig fungera även på lårskador… Vi hade en härlig helg och kanske är vi tillbaka nästa år?

Lite bilder