Sorunda låg i botten av tabellen med endast en seger inför dagens möte. En säker seger borde det ha blivit för Sannadal. Slutresultatet säger dock allt annat än en säker seger, även fast Sannadal hade kommandot hela matchen.

Första halvlek börjar trevande. Sannadal tar dock kommandot snabbt och spelar ett tufft försvar. Dock slarvas det lite för mycket både framåt och bakåt. Efter 15 min står det 8 – 5 till Sannadal. Efter 20 min tar Sorunda time-out då Sannadal fått igång sitt skytte och utökat ledningen till 12 – 8. Time-outen ger tyvärr resultat och Sorunda kämpar sig tillbaka till 11 – 12 innan Sannadal igen utökar ledningen till 16 – 12 som blir halvtidsresultatet.

Andra halvlek börjar bra för Sannadal som börjar med att utöka ledningen ytterliggare. 10 min in i halvleken står det 24 – 18 till Sannadal. Efter ett konstigt rött kort på v6:an Marcus Nylund i SSK får Sannadal ny energi. Per kommer in i målet och stänger igen och Sannadal drar ifrån till 29 – 22, då tar Sorunda återigen time-out. Mot slutet tappar Sannadal återigen ledningen för att sista minutrarna köra över Sorunda som tillsynes gett upp. Matchen slutar 28 – 33 i Sannadals favör.

– ”Det är viktigt med en seger även i dessa matcher”, sa tränare Roger ”Baggen” Nilsen efter matchen. Det var ingen bra match, men dock en relativt säker seger. Nästa helg är det hemmamatch i Västertorpshallen mot Skå.