Sannadals damlag åkte den 3 – 5 september ner till Göteborg och Kortedala Molten Cup. Det blev en turnering som bland mycket annat bjöd på tuffa matcher, ett besök på Liseberg och solvärmda piroger!

Vi träffades vid Telefonplan vid 17-tiden på fredagen för att stuva in oss och packningen i två minibussar och börja färden mot Västkusten. Resan ner gick smidigt, några av oss fick gliringar för roliga sovställningar i bilen… När vi väl fått reda på adressen till skolan där vi skulle sova irrade vi runt ett tag i Göteborgs obegripliga trafiksystem innan vi hittade rätt. Eftersom klockan hade hunnit bli ganska mycket var det bara att blåsa upp madrasserna, borsta tänderna och krypa ner.

Efter en mycket bra frukost (med bland annat ägg) lade vi åter lite tid på att irra runt på väg till Hisingen och Lundbystrandshallen för matcherna i gruppspelet. I första matchen stod det rosaklädda laget Hisingens HK för motståndet. De började matchen med en man (kvinna?) kort och vi blev nog lite bekväma och säkra på “att det här tar vi lätt” och det vet ju alla att det brukar ju sällan sluta bra. Inte heller den här gången eftersom de fick en rejäl påfyllning av spelare efter ett par minuter och vi åkte på stryk med 15-8 i en match som vi kanske borde ha vunnit. Matcherna var bara 2 x 15 så det fanns inte så mycket tid att hämta upp underläge.

Därefter tog vi oss an arrangörsföreningen Kortedala IF som var ett bättre lag än Hisingens HK. Som vanligt spelade vi bättre mot ett bra motstånd men förlorade med 6-11. Därefter tryckte vi i oss lunchen som bestod av piroger och frukt. Eftersom vi inte orkade stå i kön till micron värmde vi dem i solen istället…

Sista gruppspelsmatchen gällde sovmorgon eller inte. Vid vinst skulle vi få spela första matchen 9.40 på söndagen och vid förlust redan kl 8.00. Vi mötte norska laget Kolbotn IL som inte heller var extremt bra, men vi kom inte riktigt till denna match heller och förlorade med 11-14. Ingen sovmorgon alltså….

Kvällen tillbringade vi på Liseberg där några av oss åkte Balder och Kanonen medan andra övade sig i att kasta ägg i fågelholkar och smöra för personalen för att få större chans att vinna mjukisdjur… Kvällens behållning var Evves vinst på geisha-hjulet vilken vi firade med att göra ringen till omgivningens förtjusning/förfäran.

Upp tidigt på söndagen för åttondelsfinal mot Mölndals HF i B-slutspelet således. Där var vi det klart starkaste laget och Emma lyckades hålla nollan första halvleken, slutresultatet skrevs till 11-1 och vi var vidare till kvarten. Där var det norska Drøbak-Frogn som stod på andra sidan och det var en betydligt jämnare match än den tidigare så det var nog tur att vi fått vakna till lite innan. Till den norske ledarens stora förtret vann vi med 11-9 och fick spela ytterligare en match.

För att ta oss till final var vi tvungna att slå ytterligare ett norskt lag, Ellingsrud IL. I första halvlek hade vi ett övertag och ledde med 10-6 i halvtid, men i andra halvlek gick de ut och spelade 5-1 vilket vi hade lite problem att lösa. Samtidigt fick vi inte riktigt tag i deras skyttar och de kunde äta sig tillbaka in i matchen. Vid full tid stod det 14-14 och matchen gick till sudden death eller golden goal eller vad man nu vill kalla det. Tyvärr fick de börja och de lyckades göra mål i första anfallet och var vidare till finalen medan vi fick åka tillbaka till förläggningen och packa ihop våra saker och rulla tillbaka mot huvudstaden.

För att sammanfatta helgen kan man väl säga att vi har fått en del matchträning vilket vi hoppas kommer att visa resultat när serien väl drar igång. Vi har också haft kul och skrattat tillsammans och avhandlat både stora och små frågor. Vi har kort sagt haft en skoj helg!