Det har blivit dags att ta liten pratstund med herrlagets huvudtränare Niklas Palmqvist om hur säsongen 2021/2022 varit.

Herrlaget skulle äntligen få göra sin första hela säsong i division 2 efter att förra säsongen blev stoppad halvvägs. Nu är seriespelet säsongen 2021/2022 över och vi tog en liten pratstund med huvudtränare Niklas Palmqvist om hur han ser på säsongen som gått.

A-laget slutade på en sjunde plats i tabellen i div 2, hur ser du på det?
– Det är klart att vi inte är nöjda med det. Vi hade större förhoppningar i år, men saker och ting gick inte riktigt vår väg. Om man inte räknar förra säsongen så var vi ändå nykomlingar och drabbades ganska hårt av skador på nyckelspelare så resultatet i sig var väl helt ok, men bara inte riktigt vad vi siktade på.

B-laget gick som tåget under hösten och var länge obesegrade i div 4. Det blev tuffare på våren, men laget lyckades säkra avancemang och slutade tvåa i tabellen. Vad har varit de viktigaste faktorerna till att det gick så bra?
– Vi har jobbat länge med att få upp vår lägstanivå. Vi har många spelare som tränar bra och utvecklas mycket, och i takt med det så kommer resultaten. I takt med att vi höjer kompetensen i A-truppen så höjs även nivån i B-truppen.
Det här var ett viktigt steg i att ta större kliv på sikt och att ha en attraktivare plats för våra ungdomar.

Vilka delar av spelet tycker du ni lyckats bäst med (eller utvecklat mest) under säsongen?
– Jag tycker att det vi har utvecklat mest i år är vårt höga försvarsspel. Det finns fortfarande väldigt mycket att jobba på, men tycker att vi börjar hitta både roller och ”mindset” mycket bättre och de gånger under säsongen som vi har fått till det som vi vill ha det så har det sett väldigt bra ut. Det blev bättre och bättre ju längre säsongen gick och tror att vi kan ta det både ett och två steg till.

– Sedan tycker jag också att våra kanter har varit väldigt bra i år. Det är ju en position där vi velat ha mycket avslut och det tycker jag att vi har fått till på ett bra sätt i många matcher.

När du tittar tillbaka på säsongens matcher, vilken var den bästa matchen enligt dig?
– Trots att vi inte vann någon av matcherna så säger jag nog Täby borta eller Lidingö borta.

– I matchen mot Lidingö höll vi en hög och bra nivå hela matchen där vi till slut inte riktigt orkar hålla emot hela matchen, men förmodligen vår bästa match sett över 60 minuter.

– Mot Täby var det en lite annorlunda matchbild där vi ligger under ganska stort i första halvlek och sedan gör justeringar i försvaret och jobbar oss ikapp och är nära att vända det till en seger men det blev tyvärr bara en poäng.

– Två matcher där vi får bra träff i vårt försvarsspel, där vi är disciplinerade och följer matchplanen.

Tack Niklas för pratstunden!

Foto: Matthew Tipple