Säsongen 2021/2022 är nu över och vi har passat på att ställa några frågor till Rickard Westerlind som är damernas huvudtränare, angående säsongen som har varit.

Kaffe, kaka, sjätte raka? Ni fick inte bara sex segrar i rad utan sju, hur känner du att det påverkade laget?
– Vi fick till en period där spelet äntligen fungerade som vi ville och det höjde absolut lagmoralen rejält. Under hösten hade vi haft det svårare med flera detaljer som inte fungerade så bra, men det kändes ändå som laget trodde på att vi kunde. När det lossnade runt jul så blev det väldigt roligt och även om vi inte vann alla matcher under våren var det en helt annan känsla och kollektiv prestation.

Målet inför säsongen var att avsluta med en topplacering, hur känner du efter säsongen nu när ni lyckades knipa fjärdeplaceringen?
– Det känns bra att vi lyckades hamna där vi ungefär väntade oss när vi hade säsongen framför oss i augusti. Men med tanke på hur det kändes i november så känns det riktigt bra att vi lyckades komma topp fyra till slut.

Vad har enligt dig varit lagets största framgång under säsongen?
Definitivt vårt försvarsspel. Vi har lyckats skapa en lagmiljö där vi älskar att spela tufft försvar tillsammans och vi har avgjort många matcher där motståndarna tappat moralen när de ska försöka ta sig igenom. När vi spelar som bäst krävs det väldigt mycket av andra laget för att de ska och kunna ta sig igenom. En nivå eller individuell förmåga som inte många lag i division tre har.

Hur har ni under säsongen jobbat med att hålla ihop truppen, för att prestera så bra som möjligt?
Det har tillkommit spelare till truppen under i stort sett hela säsongen. Dock har det varit enkelt för dessa att komma in då laget på ett väldigt fint sätt tar emot och lär känna nya spelare. Vi har en tydlig strategi där vi vill umgås och lära känna varandra, även utanför handbollsplanen. Ju roligare vi har tillsammans, ju mer tid orkar vi lägga tillsammans på att träna och bli bättre. Och det har vi gjort hela säsongen, inte bara inför. Därför tror jag delvis att de nya spelarna kommit in så bra.

Bästa minne/upplevelse från säsongen?
Personligen är min bästa upplevelse kvalspelet till Svenska Cupen mot Spånga HK från division två. Den matchen hemma i Västertorpshallen en vardagkväll blev en riktigt härlig stämning på och utanför planen. Vi vann inte, men hade definitivt roligast på planen och lyckades nästan knäcka ett formstarkt Spånga som obesegrat vann sin division denna säsong. Lagets bästa match  enligt mig och det var väldigt starka positiva känslor på planen. Det kommer jag leva på länge!

Tack Ricklard för pratstunden!