Herrlagets två lagkaptener Jesper Persson och Jacob Holmberg ser tillbaka på säsongen som gått.

Laget hade höga målsättningar inför säsongen. A-laget slutade på en sjunde plats i tabellen. Vad är er förklaring till att det inte gick som ni hoppats på?
– Jag skulle säga två saker, skador och jämnhet under matcher. Skadorna på Simon och Fabbe har tyvärr påverkat oss mer än vad vi/jag trodde de skulle göra, mycket erfarenhet/kvalitet som vi inte kunnat ta tillvara på. Sen behöver vi bli bättre på att kontrollera matcher från start till slut, tyvärr har vi varit alldeles för ojämna över 60 minuter, svarar Jacob Holmberg.

Hur tycker ni att laget har utvecklats denna säsong då?
– Jag tycker vi har utvecklat mer gemenskap i laget, som visades i slutet av säsongen då vi hade roligare på plan och bättre resultat. Det som har förbättrats mest är just det, att vi har hittat varandra mer och det kommer märkas i nästa säsong, svarar Jesper Persson.

– Hemmamatchen mot Uppsala till exempel. Då var mycket som fungerade och mindre som gick fel. Alla va jäkligt taggade och ville verkligen vinna! fortsätter Jesper.

Nu väntar ny försäsong, förra försäsongen hade du en en tuff uppladdning med skador, hur har det känts denna säsong med det?
– Min hälsena har krånglat under nästan hela säsongen och det har tyvärr påverkat min träningseffektivitet. Men har blivit bättre ju längre säsongen har pågått. Jag blir också äldre och då tycker att man ibland får slänga in ”seniorkortet” svarar Jacob Holmberg.

Teodor Tamm vinner interna skytteligan med 78 mål denna säsong i herrlaget. Ni gjorde båda 77 mål var. Vad har ni för kommentar kring det?
– Räknefel, muttrar Jesper.

– Jag är nöjd över min målskörd, den enda som bryr sig om skytteligan är ju Skåne (Jesper Persson) och så länge han inte vinner är alla nöjda. För övrigt hade jag högst mål/match och alla vet att det är viktigare, svarar en stolt Jacob.

Tack killar för att ni berättade om säsongen som gått. Tillbaka till försäsongsträningen.