Niklas “Palmen” Palmqvist har skrivit på för ännu en säsong som huvudtränare för Sannadals SK Herrar. Därmed inleder han nu tillsammans med laget sin sjätte säsong. Vi tog en pratstund om den kommande säsongen.

Du har skrivit på för din sjätte säsong som huvudtränare för herrlaget, vilka är de största anledningarna att du valt att fortsätta?
– Jag trivs väldigt bra i föreningen och med laget. Det är en väldigt rolig grupp att ha att göra med. Men det ska också bli kul i år att även jobba med att integrera våra ungdomar i seniorhandbollen. Det har ju varit några år utan juniorlag i Sannadal, och vi har under ganska lång tid nu tittat framåt mot den här säsongen när vi kan börja jobba med det ordentligt och där vi sen kommer att ha årskullar ända från 05 och hela vägen ner till bollskolan.

Hur är läget med herrtruppen inför säsongen?
– Som vanligt några ut och några in. Vi tappar ju två spelare som var tongivande i A-laget förra säsongen; Esteban Olivares och Jacob Holmberg. Men vi försöker ersätta dem så gott det går.

– Framför allt hoppas vi på att få tillbaka de som varit skadade en längre tid. Simon Nyberg kom ju tillbaka från skada under andra halvan av säsongen förra året och vi hoppas vi kan få ut ännu mer av honom i år. Sedan har vi både Fabian Birath och Oscar Gustavsson långtidsskadade sedan förra säsongen, men förhoppningsvis tillbaka i träning i en inte allt för avlägsen framtid. Vi har fått in några nya spelare, några som ska komma ner och provträna och letar även fortfarande efter lite nytt – men där vill jag inte avslöja för mycket!

– Även B-lagstruppen ser ut att bli stark i år och vi hoppas verkligen på att kunna höja oss ytterligare där och visa att vi håller även i division 3.

Hur har försäsongsträningen gått?
– Försäsongen har sett bra ut. Vi körde på ända fram till juli och gjorde bra resultat i spåret, och även när vi startade upp i augusti igen så såg det väldigt bra ut. Många verkar vara motiverade och har skött sin sommarträning väldigt bra. Vad gäller det handbollsmässiga känns det som att vi precis kommit igång, men vi kommer förhoppningsvis få lite fler svar på hur vi ligger till under de kommande veckorna.

Vad ser du mest fram emot denna säsong?
– Dels hoppas jag att vi kan få spela en hel säsong utan några större skador. Förra säsongen var som sagt inte bra alls för vår del ur det perspektivet. Sedan ser jag fram emot, som jag redan varit inne på, att kanske få slussa in några ungdomsspelare i seniorverksamheten. De bidrar redan nu på träningarna och kommer att kunna bidra mycket även i matchspel på sikt!

Vilka tror du blir svåraste motståndaren i div 2 kommande säsong?
– Om vi ser till vår egen ”pool” så tror jag att Lidingö kommer att vara bra. Tyckte de visade upp ett snabbt och fint spel och ett starkt lag förra säsongen och tror att de kommer att fortsätta på samma spår även i år.

– Till hela serien sett så blir nog även Täby C och SIF att räkna med, beroende på hur läget ser ut i A-lagen.

Tack för pratstunden Niklas och stort lycka till denna säsong!