Sannadals SK Herrar A vann hemma i seriepremiären mot Skogås HK med 34-32 efter en rafflande avslutning.

Äntligen seriepremiär och fin inramning hemma i Västertorpshallen med mycket folk på läktaren. Herrlaget bjöd publiken på en härlig seger i premiären.

Sannadal inledde bra och tog direkt kommandot i matchen. Skogås hängde på och det stod klart att skulle bli en jämn kamp. Sannadal lyckades i och med inledningen hela tiden hålla en liten ledning. I halvtid stod det 20 – 16 till hemmalaget. Noterbart att även Sannadals målvakt Carl Spångberg fick komma med i målprotokollet med mål i öppen kasse.

Andra halvlek fortsatte i samma stil och Sannadal höll ledningen. Sista sex minutrarna började det dock krympa och Skogås kom ikapp. Med två minuter kvar lyckades Skogås reducera till 33-32 och det skulle bli en spännande avslutning. En där Sannadal visade bra försvarsspel och höll sig kyliga. Segersiffrorna skrevs till 34-32 och vinst i premiären.

Det finns många bra saker att lyfta fram ifrån matchen. Men kul att se Fabian Birath igen med på planen, om än bara i försvaret ännu så länge. Nyförvärvet Sasha Molovanovic presenterade sig direkt med hela 8 mål och Simon Nyberg blev målbäst med 9 mål.

Nu väntar bortamatch på Gotland mot Visby för A-laget kommande helg.

Foto: Paul Hansen