Vi har vuxit mycket senaste åren och har idag över 550 aktiva medlemmar. En viktig del av vår organisation är vår föreningskonsulent. Den tjänsten är nu ledig och vi tar emot ansökningar!

Tjänsten är nu tillsatt!

Sannadals SK, en handbollsförening baserad i Älvsjö och Hägersten, har vuxit mycket senaste åren och har idag över 550 aktiva medlemmar. Vår verksamhet består av vår populära handbollslekis och handbollsskola för de yngsta, barn- och ungdomslag samt dam- och herrlag. Under säsongen arrangerar vi flera gemensamma aktiviteter för våra medlemmar. Vi är en förening med filosofin: Framgång genom gemenskap. Kärnan i verksamheten är deltagandet i social gemenskap som ger en meningsfull fritid. Vår strävan är att hela tiden ha roligt tillsammans och därigenom förbättra den personliga prestationen.

Som föreningskonsulent i Sannadals SK är du mycket av navet i föreningen. Det innebär att du hanterar en rad olika frågor, har många olika uppgifter och handhar många kontakter i din roll. Du bör gilla att ha varierande uppgifter, att kunna hantera flera uppgifter parallellt och att stödja och kommunicera med medlemmar, ledare, föräldrar, förbund etc. Du behöver också vara operativ i att kunna hämta och lämna material samt liknande uppgifter.
En av dina största ansvarsområden är att vara den sammanhållande kraften i föreningens bollsskoleverksamhet och utgöra ett effektivt och professionellt stöd till våra tränare och aktiva. Du får ansvar för att verksamheten fungerar och utvecklas emot uppsatta mål som tas fram tillsammans med styrelsen.

Vi tror att du som skulle trivas med detta jobb:

 • Är självgående och kan planera din arbetstid och prioritera arbetsuppgifter utifrån givna ramar och mål.
 • Kan ha arbetat med liknande roller inom ideell föreningsverksamhet eller är utbildad inom idrott och hälsa.
 • Förmår leda och driva träningsverksamhet självständigt och ta en ledarroll för den sportsliga utvecklingen i handbollsskolan.
 • Har ett stort intresse för idrott och föreningsutveckling.
 • Har en god organisationsförmåga, kan utrycka dig väl i tal och skrift och behärskar sociala medier.
 • Är trygg i kontakter med skolor, kommun och förbund
 • Har administrationskunskaper.
 • Kan leda/driva projekt.

Ett absolut krav är att du arbetar och uppträder i enlighet med föreningens värdegrund.

Arbetsuppgifterna kommer vara:

 • Ansvara för vår bollsskoleverksamhet för 5-8 åringar i enlighet med föreningens verksamhetsidé. Detta arbete sker tillsammans med barnkommittén och ledarna på plats.
 • Arbeta för att utöka föreningens inkomstkällor
 • Administrera föreningens träningstider, bokningar i hallar samt hantera löpande tävlingsfrågor.
 • Knyta an sponsorer till föreningen.
 • Hantera idrottsmaterial och föreningens klädkollektion.
 • Medverka vid och i viss utsträckning ansvara för föreningens gemensamma aktiviteter.

Som stöd i arbetet har du, utöver den ansvariga personen i styrelsen vilken fungerar som arbetsledare, föreningens olika kommittéer för barn-, ungdoms- respektive seniorverksamhet.

Därtill finns gott om andra ideella krafter i föreningen. Att ta vara på dessa krafter på ett ännu bättre sätt än idag kan vara en del av arbetet att utveckla föreningen på sikt.

Tjänsten som föreningskonsulent är initialt en projektanställning på 12-18 månader med omfattning 50-80% (överenskommes i detalj när båda parter är intresserade av att gå vidare med anställningen). Vår ambition är att anställningen ska övergå i en tillsvidareanställning med möjligheter att växa vidare med föreningen. Arbetstiden är flexibel och innefattar både dag‐ och kvällstid på vardagar samt eventuellt även helger.

En fast arbetsplats finns i föreningens klubbrum, beläget i Västertorpshallen, men arbetsuppgifternas flexibla natur medför att de kommer behöva utföras på olika platser varför körkort behövs.

Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse. Lön enligt överenskommelse.

Vi ser fram emot Din ansökan innehållande meritförteckning och kort personligt brev snarast möjligt. Vi läser ansökningar och intervjuar löpande.

Ansökan skickas till [email protected].

Har du frågor är du välkommen att kontakta:
Rickard Westerlind (ansvarig i styrelsen)
073 – 759 10 92
[email protected]