Det blev seger i årets sista match hemma i Västertorpshallen mot Vallentuna HK med 30-25 efter en vändning i andra halvlek.

Herrarnas A-lag tog emot gästande Vallentuna HK för årets sista match. Vallentuna har en tunn trupp om krigar i seriens nedre del. Sannadal såg taggat ut under uppvärmningen och hade matchplanen klara för sig.

Dock var det Vallentuna som började bäst. Vänsternian Björn Umegård i Vallentuna blev snabbt ett problem för Sannadals försvar och framåt var det alltför slarvigt för herrarna. Många tekniska fel och skott utanför mål. En som dock hade dagen var Måns Viberg som var säkerheten själv från vänsterkanten och satte bollarna i nätet oavsett vinkel och läge. Vallentuna ledde med hela 10-15 i halvtid och Sannadal var inte nöjda.

Dock visade sig halvtidssnacket få effekt. Sannadal skiftade om i försvaret och fick direkt träff på Vallentuna. Det gjorde att laget snabbt gick upp i ledning 16-15. Vallentuna såg trötta ut och kämpade i anfall. Jakob Radinger gjorde många viktiga räddningar när väl Vallentuna kom igenom.

Vallentuna släppte dock aldrig iväg Sannadal. Även om herrarnas anfall och försvar så väldigt mycket bättre ut i andra halvlek höll sig Vallentuna kvar i matchen. I den 47:e matchminuten kvitterade Vallentuna till 21-21. Sannadal tog en timeout och drog efter det ifrån. Segersiffrorna blev till slut 30-25 och två viktiga poäng för Herrar A innan juluppehållet.

Matchens lirare i Vallentuna HK blev målvakten Charlie Klein och i Sannadals SK målvakten Jakob Radinger. Matchens bästa målskytt var Björn Umegård i Vallentuna HK med 10 mål och i Sannadals SK Måns Viberg med sina 8 mål.

Nästa match spelas den 8 januari på bortaplan mot Djurgårdens IF HF.