Läs om den långa resan och hur helgen var för våra tjejer födda 2008 & 2009 som åkte till Kalix för att spela USM F14 steg 3.

I helgen åkte vi upp till Kalix för att spela USM steg 3. Vi flög upp till Luleå för att sedan åka vidare med buss till Kalix. Väl där uppe checkade vi in på hotellet för att sedan gå ut käka. Sen tog vi det lugnt så vi var redo för första matchdagen.

Lördag morgon upp och äta god hotellfrukost för att sedan upptäcka Kalix innan matchen.  En tur på Kalixälven med ett härligt “sparkrace”. Där både tjejerna och vi ledare fick ett gott skratt.

Efter lunch var det dags för uppladdning inför första matchen mot Kalix. Jämn match där Alba gjorde snygga straffintar som gick i mål. Viola som med kort varsel åkte med trampade förbi och tog många avslut, och Karin gick in och stängde kanten så att ingen kunde komma förbi. Vally bjöd på ett delikatessmål innan halvtid med ett distinkt skott ribba in sekunden före signalen. Det blev ett Spännande avslut på matchen där Kalix till slut vann. Sen tillbaka till hotellet och ny uppladdning inför Melodofestivalen med melloquiz.

På söndagen hade vi två matcher där vi i första matchen får till ett riktigt bra spel. Allt bara flyter på. Ebba sprang igenom och smällde in hårda skott. Sigrid var en mardröm för motståndarna som hade svårt att stoppa henne. Svea hjulade på planen efter ett dunderskott från kanten. Många utspel till kanten där Anna storspelade och satte 4 av 4.

Snabb omladdning till sista matchen. Där var Edith en försvarsklippa och fick välförtjänt matchens lirare. När Edith väl blev trött kom Mira in och tog över med bravur. Under alla matcher så hade vi som vanligt muren i mål, Agnes Karlberg, som räddade många skott.

Vi tränare är stolta och otroligt imponerande över hur de har utvecklats som spelare under denna säsong. Vi känner den glädje tjejerna har både på och utanför plan och det har varit en rolig helg tillsammans.

Framgång genom gemenskap!