Våra Damer A spelade i lördags säsongens sista hemmamatch. Efter ett starkt försvarsspel blev det seger med 25-23 mot Sportsgear DHK.

Sportsgear kämpar för att undvika nedflyttning till div 4 och Sannadals SK Damer A ligger på en stabil andra plats i serien. Den som gör flest mål vinner handbollsmatchen, men också den som släpper in minst. Denna match avgjorde Sannadal främst i försvaret där man satte stopp för Sportsgear som fick kämpa hela matchen.

Matchen inleddes och Sannadal var med från start i försvaret. Ett aggressivt 3-2-1 försvar gjorde det direkt svårt för Sportsgear att komma fram. Ibland slank bollen igenom, men de fick slita för det och många skott blockades enkelt. Framåt inledde damerna bra med tålamod och fint samspel. 12 minuter in i halvleken tar Sportsgear timeout när Sannadal leder med 7-4.

Timeouten får lite effekt och Sportsgear spelar mer tillsammans och gör att Sannadal räknar fel ett antal gånger. Men Lovisa Nordgren var het från kanten och på kontringarna och Hanna och Nathalie från 9M. Ledning 14-9 i halvtid.

I andra halvlek fortsätter det fina spelet. Sannadal utökar ledningen till hela 18-9 och Sportsgear åker på en rejäl måltorka. Sen förändras matchbilden. Sannadal börjar missa framåt och slarvar med en del tekniska som ger Sportsgear några enkla kontringar. Sportsgear gör hela åtta raka mål innan Hanna Ek sätter 19-17 på straff igen. Det blir spännande sista minutrarna, men Sannadal får ordning på spelet igen och försvaret och lyckas därmed hålla undan. Seger med 25-23.

Matchens bästa målskytt i Sannadals SK var Lovisa Nordgren med sina sju mål och Jessica Larholm i Sportsgear med sina 9 mål. Matchens lirare utsågs i Sannadals SK till Caroline Fredholm och i Sportsgear till Sara Söderman.

Nu är det bara en bortamatch kvar av denna säsongs seriespel. Damlaget åker inte så långt dock. På söndag i Vintervikshallen mot Årstaiterna.