Vi tog en pratstund med herrlagets två lagkaptener om säsongen som gått och om hur det går just nu under försäsongen.

Herrlagets lagkaptener är sedan denna säsong Jesper “Skåne” Persson och Jesper “Boden” Fält. Båda har spelat många säsonger i Sannadals SK och bådas smeknamn återspeglar var dessa spelare kom ifrån när de hittade till Sannadals herrlag. Sen blir det enklare att särskilja dom när båda spelar på samma sida i anfallet, höger. Skåne huserar vanligtvis på högernio och Boden flippar in bollarna från högerkanten.

Herrarnas A-lag klarade sig kvar i div 2, men B-laget åker ut div 3. Hur skulle ni summera säsongen?
– Med tanke på att vi hade en hög målsättning i div 2 och i slutändan kämpar för överlevnad så är det ju inte alls bra, sen ska man ha i åtanke att vi har haft motgångar i stort sett hela säsongen med skador, hjärnskakningar osv som har varit en stor bidragande faktor.

– B-lagets nedflyttning svider såklart, men med tanke på att det har ställts ett nytt lag på planen varje match och en redig kraftansamling inför sluttampen så gick det inte hela vägen med stolpe ut i olika resultat. Men samtidigt har det funnits ljusglimtar under säsongen som har lett till att många juniorer har fått chansen att testa spel i seniorlaget.

Ni nämner att det varit skador och hjärnskakningar under säsongen. Hur har truppen förändrats under säsongen som gått?
– Gruppen kändes väldigt stark på pappret inför säsongen med en vinst i träningsmatch mot Huddinge, samt en tung och stark första vinst mot Skogås i seriepremiären. Sen kom bakslagen för oss. Nu i efterhand känns det som att föregående års skadeproblematik har hållit i sig, vilket tycker vi speglar i resultaten sett över säsongen. En del spelare har utvecklats väldigt mycket, men det krävs ett lag för att vinna matcher.

Hur har det känts för er själva under säsongen? Hur har det gått på matcher för er egen del?
– Upp och ner för mig också, det tog ett par matcher innan man började hitta flytet, sen började det gå bättre för att sedan bli sjuk och när det väl hände så tappade jag flytet och med det även självförtroendet. Det är det som är charmen med handboll – ny match nya möjligheter. Men det som har känts bra är att axeln inte har strulat som den gjorde året innan så det är ett stort plus. Så det är bara att hoppa på hästen och fortsätta gneta på inför nästa säsong, svarar Jesper “Boden” Fält.

– Peppar peppar så har jag hållit mig både frisk och hel till största delen av säsongen. Det var även lite trögt för mig i början av säsongen, men som tur släppte det. För mig som högernio underlättar det även när man har en spelare (Boden) att lita på ute på min kant, svarar Jesper “Skåne” Persson.

Vilken var er höjdpunkt under säsongen?
– Säsongens höjdpunkt är nog ändå sista matchen mot Vassunda! Vi som lag tog ett ordentligt snack i början för att göra oss förberedda inför uppgiften som vi tycker vi tog oss an väldigt bra. Även här drabbades vi av skador under matchen, men vi tog oss tillbaka och gav oss möjligheten att sätta spiken i kistan och mötas av ett jubel från läktaren är bland det bästa vi har upplevt i våra handbollskarriärer. Så tack publiken för det!

Många herrjuniorer på väg upp i herrlaget nu. Hur funkar det?
– Exakt, det var ett par år sedan vi fick upp juniorer i herrlaget vilket är väldigt kul. Vi började redan förra året att träna ihop en del, men tycker att det har fungerat bra och många har redan tagit stora kliv och vågar att ta för sig. Som nästan hälften så gamla och komma in i en grupp där vi brölar och tar för oss förstår vi att det är lite obekvämt från början, men vi gör allt för att de ska känna sig välkomna och utvecklas med laget.

Det ryktas att man behöver klara av att springa minst 3 mil för att orka tempot på vår högersida nästa säsong, stämmer det?
– Haha, 3 mil springer jag baklänges på försäsongen, men såklart stämmer det! Det ser lovande ut redan, ler Jesper Fält.

Jesper Persson bara pekar på Boden och nickar instämmande.

Dags att återgå till försäsongsträningen nu. Vi ser fram emot att se vad herrlaget kan bjuda på kommande säsong.

Sannadals SK herrlag jublar efter seger i sista matchen mot Vassunda IF säsongen 2022/2023.