Idag kan vi presentera vem som tar över som ny huvudtränare för herrlaget. Det blir ingen mindre än vår egen Oscar Skantz som lägger skorna på hyllan och kliver upp från assisterande till huvudtränare.

Oscar Skantz började spela handboll i Sannadals SK som 8-åring i P91 (pojkar födda 1991). När Oscar blev äldre fortsatte han sin spelarutbildning i BK Söder och senare Djurgårdens IF HF ett tag. Därefter började tränarkarriären i Stockholmspolisen IF HF med pojkar födda 2005. Efter några säsonger där fortsatte Oscar som tränare i Hammarby IF HF där han bland annat ansvarade för herrjuniorerna.

Säsongen 2017/2018 hittade Oscar tillbaka till Sannadals SK herrlag. Under flera säsonger har Oscar varit en nyckelspelare på linjen och varit med och ta laget upp till division 2. Senaste säsongen hade Oscar rollen som spelande assisterande tränare, men avancerar nu till uppdraget som huvudtränare. Låt oss höra lite vad Oscar tänker kring det.

Grattis till det nya uppdraget, hur känns det?
– Tack! Det känns spännande. Ska bli väldigt intressant att ta över laget. Palmen har redan lagt en mycket bra grund så det kommer jag självklart bygga vidare på, svarar Oscar.

– Sedan kommer det absolut ske en del förändringar där jag kommer sätta min egen twist på spelet. Uppgiften att ta över, förvalta och bygga vidare laget från där vi är idag blir inte bara roligt utan även utmanande och det ser jag fram emot.

Hur känns det att lägga skorna på hyllan?
– Även om kroppen kanske hade hållit så ser det ut som att det endast blir coachande nästa år. Får väl se om man gör något inhopp i B-laget någon gång. Det känns ju självklart svårt att lägga av med något man lagt så mycket tid på, men denna säsong känns det som rätt beslut.

Du har ju varit med i laget flera år som spelare och nu senast assisterande tränare. Vad blir största skillnaderna för laget nu när du är huvudtränare?
– Kommande säsong blir aningen annorlunda då vi får in många av våra juniorer in i seniortruppen. Det kommer bli väldigt kul att kunna bygga på och se vilka roller de kan fylla i lagen.

Hur känns det att ha kvar Niklas Palmqvist som herransvarig?
– Bara bra. Palmen är inte bara en duktig handbollstränare utan besitter en otrolig kompetens som jag vet att jag och klubben kommer ha nytta utav. Att kunna ha med en sådan person som stöd och bollplank kommer hjälpa på många plan.

Vad väntar herrlaget den närmsta perioden?
– De närmade veckorna är det försäsong som står på tapeten, vi kommer att träna fram till Eken för att sedan gå på sommaruppehåll.

Oscar är en omtyckt person i herrlaget och en driven tränare. Sannadals SK är väldigt glada att ha Oscar som huvudtränare för herrlaget och extra stolta att han fostrats i vår klubb för att nu driva den vidare.

Det kommer bli en spännande säsong 2023/2024, häng med!