Damer A fick bästa möjliga start på säsongen genom att ta med sig två poäng hem från Knivsta efter seger 15-18 mot Vassunda IF i seriepremiären.

Matchens första anfall för Sannadal var riktigt bra. Enkelt spel och distinkt avslut av Lovisa Lindblad upp i krysset. Tyvärr fortsatte inte inledningen av matchen i samma stil, utan Sannadals anfallsspel var lite trevande. Passningarna satt inte där de skulle riktigt och avsluten önskade mer. Vid 4-4 tog Vassunda timeout i den 15:e matchminuten.

Direkt därefter gjorde Sannadals kantspelare Julia Öhrling sitt premiärmål i seniorserien och A-laget. Men sen följde en period där Vassunda gled igenom försvaret och Sannadal inte kom till framåt. Timeout Sannadal vid ställningen 9-5 efter 26 minuter spelade. Timeouten gav effekt för anfallsspelet förändrades när Lovisa Nordgren klev upp på 9M. Två snabba mål och ställningen 10-7 i halvtid.

Andra halvlek var det ett hungrigt Sannadal som klev ut på planen. Bestämda och trygga i sin förmåga tillsammans tog damerna ikapp mål efter mål. My började storspela i målet och räddade ett viktigt straffkast vid ställningen 11-10. Kort därefter hängde Therese Strand in 11-11 från högerkanten.

Vassunda hade nu svårt att komma igenom Sannadals tuffa försvar. Sannadal gick upp i ledning och höll den resten av andra halvleken. Ledningen var inte så stor, men känslan på planen var en annan. Vi fick se damernas försvarsnivå från förra säsongen som vunnit så många matcher och ibland behöver man inte göra så många mål framåt för att vinna matchen, bara fler än motståndaren.

Seger i seriepremiären i Dam 3 Öst med 15-18 och två poäng med hem i bagaget. Nu laddar laget om inför hemmapremiären på lördag mot Solna HF kl 15:00.

Matchprotokoll