Trots bra stöd från läktaren hemma i Västertorpshallen blev det förlust mot Solna HF i hemmapremiären för Damer A med 19-23.

Dags för hemmapremiär och det var god stämning i hallen och bra stöd från läktaren hela matchen. Rutinerade Solna började bäst och fick snabbt ett litet övertag i matchen. Sannadal försökte veva igång sitt anfallsspel, men det gick trögt. Vi fick dock se några riktigt fina individuella prestationer som när Elin Norqvist helt fintar bort sin motståndare eller när Lovisa Nordgren knorrar in den från kanten. Solna HF går till halvtidsvila med ledningen 9-10. men halvlekens sista minuter tillhörde Sannadal som började få igång ett bra flyt i anfallsspelet.

I andra halvlek tog det fem minuter innan Sannadal äntligen var ikapp och kvitterade. Först enkelt mål av Julia Öhrling från kanten och sen stänkte Therese Strand in den från högerkanten, 13-13. Det kändes som laget hade momentum, men Solna stod emot. Lagen följdes åt tills Solna ryckte igen vid ställningen 15-17.

Sen blev det utvisningar på Elin Norqvist i Sannadal och dubbla på Solna HF de följande fem minuterna. I det kaoset tappade Sannadal sitt momentum och Mikaela Geberg i Solna tog för sig. Sannadal hamnade efter och lyckades inte hitta in i matchen igen. Solna vann med 19-23.

Matchens lirare i Sannadals SK blev Elin Norqvist och i Solna HF utsågs Mikaela Geberg. Nästa match för damer A är borta mot Rimbo den 8 oktober.

Elin Norqvist lägger straff mot Solna HF.

Länk till matchprotokoll