Säsongen 2022/2023 för damlaget är avslutad och vi försöker summera den tillsammans med damlagets tränare Rickard Westerlind och Nathalie Hanze.

Sannadals SK Damer A slutade på en andraplats i div 3. Målsättningen var att gå upp till div 2, men laget får nu ta nya tag nästa säsong. Damer B spelade i div 4 och slutade på en niondeplats.

Vad tycker ni om lagets prestation när man summerar hela säsongen? Förväntad eller över förväntad prestation sett till vad ni trodde på förhand?
– Sett över hela säsongen är jag väldigt positiv. Vi har lyckats ta många poäng och hålla en högre nivå än föregående säsong. Laget har gjort framsteg. Tyvärr klarade vi inte av att prestera på topp när vi mötte säsongens tuffaste motstånd (Kvarnberga) och det gnager lite. Mycket har gått som vi hoppades på, det är en stark prestation i sig, säger lagets huvudtränare Rickard Westerlind.

– Håller med Rickard. Såklart synd att vi inte lyckades prestera bättre men överlag positivt att vi i många matcher under säsongen lyckats ta med oss vinster även när spelet inte varit på topp, instämmer assisterande tränare Nathalie Hanze.

Vad vill ni lyfta som positivt och negativt för laget när ni summerar säsongen?
– Vi har en liten tendens att göra oförklarligt dåliga matcher ibland. Det är något vi behöver jobba på och hitta nycklar för att lösa det tillsammans. En av de positiva sakerna jag vill lyfta från den här säsongen är att vårt försvarsspel blivit ännu bättre. Jag älskar bra försvarsspel och det lägger grunden för mycket i en handbollsmatch. Vi har släppt in minst mål i serien och spelat oerhört tufft och bra försvarsspel många gånger. Då är det inte roligt att möta oss, svarar Rickard.

Nathalie fyller på.

– Jag håller helt med om försvarsspelet och där det så många gånger handlar om inställningen att vilja ge allt. Jag tycker att vi under året har lyckats med att skapa ett klimat på både träning och match där vi hjälper och lyfter varandra med feedback vilket jag tror har varit väldigt bidragande till vår utveckling av försvar och målvaktsspel. Sen har det varit synd att säsongen haft flera långa uppehåll då serien inte innehållit så många lag vilket gett utmaningar i en kontinuitet i matcher samt att vi åkt på lite skador och frånvaro på spelare. Dock har det varit positivt att vi haft en större bredd än tidigare vilket gjort att vi har haft större stabilitet i truppen överlag.

Var det någon enstaka match eller period under säsongen där lagets prestationer vände till de positiva/negativa?
– Måste lyfta den magiska andra halvlek vi hade i returmötet mot SK Kvarnberga. Vi vann inte matchen, slutade 22-21, men det var så roligt att se glöden hos alla och den upphämtning vi gjorde efter en blek första halvlek. Hur så lite kan förändra så mycket. Det var helt olika halvlekar den matchen, svarar Rickard.

– Andra halvlek mot Kvarnberga var såklart en väldig bra prestation från laget, men vill även lyfta fram bortamatchen mot Tumba där vi hade ett bra försvarsspel och en stor variation i anfallsspelet. Sen vill jag även lyfta B-lagets bortamatch mot Djurgårdshof där vi också spelade ett fantastiskt försvarsspel som jag inte kommer glömma i första taget. Även positivt att vi tagit steg framåt i en samlad trupp för A och B-lag vilket höjer nivån för båda lagen, tillägger Nathalie. 

Hur ser ni på lagsammanhållningen som varit under året?
– Den är det bästa med det här laget. Alla tar hand om varandra på ett väldigt fint sätt. Det är en väldigt rolig grupp att vara en del av och det gör det enkelt att ta sig till hallen varje vecka. Vi fortsätter hela tiden lära känna varandra och ha roligt tillsammans, svarar Rickard glatt.

Nathalie nickar instämmande.

– Den var väldigt bra redan förra säsongen men skulle nog säga att den bara fortsätter växa ju mer vi lär känna varandra och som Rickard säger så är de det bästa med laget och anledningen till att man ser fram emot nästa träning! 

Tack för summeringen Nathalie och Rickard. Vi tackar damlaget för alla de härliga matcherna de bjudit på denna säsong.