Damer A förlorade säsongens sista seriematch med 25-16. Efter en fin inledning av Sannadal tappade damerna matchen och Årstaiterna kunde gå om och förbi.

Säsongens sista match och det var upplagt för en härlig avslutning. Årstaiterna hade skulle haft en måstematch där de behövde vinna för att undvika nedflyttning. Men Spårvägen gick och vann lite oväntat mot Sportsgear innan samma dag så därmed var Årstaiterna säkra redan innan matchen behövde spelas.

istället blev det match om äran på planen. Sannadals SK inledde bäst och hade ledningen med 4-7 efter 10 minuter när Lovisa Nordgren satte den fint från kanten. Anfallspelet bestod av fart och tajming och Årsta hade svårt att räkna rätt i försvaret. Sen skedde en vändning i matchen. Årstaiterna satte flera enkla avslut och Sannadal slarvade bort för många anfall. Sannadal tog timeout vid 9-8 och kvitterade direkt till 9-9, men sen gjorde Årsta fem raka mål och Sannadal lyckades inte få bollen förbi målvakten.

14-9 i halvtid och alla möjligheter att vända matchen. Dock börjar andra halvlek på värsta sätt och Årsta gör ytterligare fyra raka mål och leder då med 18-9. Tuff uppförsbacke som Sannadals damer aldrig denna gång lyckas ta sig uppför. Årstaiterna håller ledningen och matchen slutar 25-16. Sannadals SK kämpar på hela matchen, men denna gång ville det sig inte och Årstaiterna är starkare.

Dock kan vi summera säsongen för Damer A väldigt positivt. 10 segrar, en oavgjord och tre förluster. En stabil andraplats i serien med 21 poäng och en förbättring från förra säsongens resultat. Minst insläppta mål i serien visar vilket starkt försvar och målvaktsspel vi har.

Nu laddar damlaget om batterierna inför uppstarten av försäsongen och vi kommer snart få läsa mer om tränarnas tankar om säsongen som gått.