Damlagets lagkapten Sara Demiray svarar på frågor om säsongen som gått, minnesvärda matcher och hur hon ser på framtiden.

En säsong är lång med många matcher. När du tänker tillbaka på säsongen, vilka prestationer sticker ut då tycker du?
– Jag tycker att vi som lag har presterat hur bra som helst under hela säsongen men en stor eloge till de yngsta tjejerna som har gjort sin första säsong i damserien. Jag tycker att de har vågat ta för sig både på planen och utanför, givit en bra stämning och ställt upp i alla lägen.

Hur tycker du att laget har utvecklats under säsongen?
– Vi började säsongen med ett ganska “okänt” lag. Flera nya som kommit från olika handbollsbakgrunder och yngre spelare som gått upp i senior. Så jag skulle säga att den största utvecklingen hos oss har varit att vi har vuxit som grupp och blivit så samspelta efter bara ett år. Med hög träningsnärvaro och ett stort engagemang från oss alla så har vi tagit oss vidare och utvecklats både som individer och lagspelare.

Vilken match minns du mest när du tänker tillbaka?
– Måste ändå säga matchen i Västertorpshallen mot Spånga i ATG-cupen. Vi kommer som underdogs då vi ligger i en lägre serie och att Spånga dessutom stod som seriesegrare i div två. Vi visade att vi är ett lag man inte ska underskatta och resultatet blev 26-29. Varför denna match är en att minnas är för att alla gick in och kämpade för laget. Vi hade inget att förlora och känslan var att vi gjorde detta tillsammans. Att som lag visa både för andra och för oss själva att vi kan prestera på så hög nivå var häftigt och därför minns jag denna matchen mest.

Vad är din tankar om nästa säsong?
– Ser jättemycket fram emot nästa säsong. Vi avslutar serien med en toppenhelg på Gotland och vi har fler roliga aktiviteter att se fram emot innan sommaruppehållet. Känns som ett stabilt lag och jag tycker verkligen om att få komma ner på träningar, matcher och andra aktiviteter för att träffa dessa tjejer.

– Nästa säsong är vi från början starka och vid det här läget känner vi varandra bättre än säsongsstarten sist. Jag har en riktigt bra magkänsla över att vi i höst kommer prestera ännu bättre än vad vi gjort det här året (vilket är svårt att toppa)

Låter lovande Sara och vi ser också fram emot att följa damlaget nästa säsong!