Damer A förlorade med uddamålet på bortaplan i den så viktiga seriefinalen i div 3. SK Kvarnberga lyckades hålla undan trots en magisk andra halvlek av Sannadals damer. Slutresultatet blev 22-21.

Sannadal var revanschsugna efter matchen i december hemma i Vintervikshallen. Då blev det förlust med alldeles för stora siffror då matchen rann iväg i andra halvlek och Sannadals anfall gav mer att önska.

Tyvärr kom inte Sannadal in i matchen från början. Kvarnberga fick till sitt kontringsspel och tog snabbt en ledning. Sannadal lyckades hitta in i matchen, men Kvarnberga lyckades gå till halvtidsvila med hela 17-9 och många trodde nog att det var kört.

Men inte Sannadals SK. I andra halvlek inledde Sannadal med fyra raka mål 10 minuter innan Kvarnberga lyckades göra mål. Det blev inte lättare efter det. Framåt hittade damerna flytet och bänken kokade. My Järnefelt i Sannadals mål var ett spöke för de unga Huddingespelarna. Sannadal kom allt närmare. Bakåt var det stängt. Det enda som Kvarnberga lyckades göra mål på var straffarna.

Det skulle bli en spännande avslutning. I den 56:e minuten reducerade Sannadal till 22-21 och Kvarnberga tog timeout. Sannadal försökte störa med en dubbelpunkt, men Kvarnberga kämpade sig fram till straff. Då klev Tove Jansson in och lyckades rädda även straffen. Sannadal fick två anfall till på sig att kvittera, men marginalerna var inte på rätt sida och Kvarnbergas försvar lyckades hålla Sannadal på avstånd.

Matchens lirare i Sannadals SK gick välförtjänt till My Järnefelt som i andra halvlek endast släppte in fem mål varav 3 av dom på straff. Galen halvlek!

Förlusten med 22-21 innebär att damerna ligger fyra poäng efter SK Kvarnberga som nu kopplat ett ordentligt grepp om seriesegern. Nu laddar laget om för ATG Svenska Cupen mot Skogås HK från div 2 på tisdag i Västertorpshallen.