Sannadals damer klev i lördags in i ATG Svenska Cupen då det var dags för omgång 1 i distriktskvalet.

Vi ställdes mot Vassunda IF i första omgången som annars spelar i Div 3 Öst Norra. Eftersom båda lagen spelar i samma division inleddes matchen med tre shoot-outs vardera. Sannadals SK satte sina tre och My Järnefelt stängde igen målet direkt. Det gav Sannadal ett fint försprång med 0-3 vid avkast.

Första halvlek inleddes sen med bra spel från Sannadal. Vid ställningen 3-8 tog Vassunda timeout för att försöka lösa upp Sannadals försvarspel. Det lyckades dock inte och Sannadal fortsatte hålla ledningen som vi halvtid var 7-13.

I andra halvlek kom Vassunda ut med ny energi och lyckades komma ikapp lite. Men Sannadal stod emot och höll avståndet i målprotokollet. Segersiffrorna skrevs till 17-24 och målbäst i Sannadals SK blev Nathalie Hanze med sina 8 mål.

Nu väntar Skogås HK (div 2) i nästa omgång som kommer spelas inom några veckor. Vi återkommer när matchdatum är bokat.