Tyvärr blev Skogås HK alldeles för svåra för våra damer i kvalspelet i ATG Svenska Cupen. Bortalaget från div 2 vann med klara siffrorna 19-31 och Sannadals SK är därmed ute ur turneringen.

Matchen inleddes med tre shoot-outs av Sannadals SK då Skogås HK spelar i div 2. Ett handikappsystem som endast används i Svenska Cupen. Sannadal lyckades sätta två av dessa och därmed startade matchen 2-0 när avkastet lades.

Matchen inleddes lite trevande från båda lagen. Efter sex minuter var Skogås ikapp 2-2 och gick förbi. Sannadal hade lite svårt att få tag i Skogås bakåt och osäkerheten smygde sig in. Det påverkade anfallsspelet där Sannadal fick svårt att komma fram till mål och de gånger vi gjorde det räddade Skogås målvakt många gånger. Trots två timeouts lyckades Sannadal inte riktigt vända trenden och i halvtid var ställningen 8-14.

Tyvärr rullade Skogåståget på i andra halvlek. Många kontringar ökade Skogås ledning och Sannadal kämpade för att hålla sig kvar i matchen. Tack vare ett stort stöd från läktaren gav aldrig Sannadal upp även om Skogås hade en alltför stor ledning. Julia Andström i Skogås fortsatte kontra och gjorde totalt hela 10 mål. Slutresultatet blev 19-32 där Sannadal sista 10 minutrarna kommer ikapp ganska bra.

Förlusten innebär att det inte blir något vidare spel i ATG Svenska Cupen för damerna denna säsong. Matchens lirare i Sannadals SK gick till Nathalie Hanze och i Skogås HK till Julia Andström.

Tack för en härlig stämning i hallen av alla som kom och kollade och hejade på båda lagen.