Det blev tyvärr respass direkt för herrarna i ATG Svenska Cupens distriktskval. Sollentuna HK drog det längsta strået och vann i Västertorpshallen med 31-34.

Eftersom det är Svenska Cupen inleddes det med shoot-outs. Då båda lagen spelar i samma division fick vardera lag tre shoot-outs. Sollentuna HK satte alla sina och Sannadals SK sköt en i ribban. Vid avkast stod det alltså 2-3 till Sollentuna HK.

Sannadals SK vilade många ordinarie spelare och istället fick flera juniorer chansen. Sannadal inledde med ett högt 3-2-1 försvar som inte riktigt fungerade klockrent så Sollentuna HK kom igenom och tog snabbt ledningen. En ledning som skulle visa sig hålla nästa hela matchen.

För lagen har spelat två jämna matcher tidigare under säsongen (och rätt nyligen). Sollentuna HK ledde hela första halvlek med 2-3 mål, men Sannadals SK släppte aldrig iväg bortalaget. I halvtid var ställningen 16-18.

I andra halvlek fortsatte det vara jämnt. Båda lagen stod för några riktigt fina prestationer som de blandade med några tekniska fel och andra misstag. Men Sollentunas försprång på fyra mål höll sig Sollentunas Leonardo Ezequiel Varela drog på sig en dyr utvisning i försvaret i den 53:e matchminuten. Sannadal vann utvisningen med 3-1 och stekheta Måns Viberg kvitterade sen till 31-31 i den 56:e minuten.

Sen följde några spännande slutminuter där Sollentunas målvakt William Sackey stod för ett par matchvinnande räddningar. Sollentuna gick därmed segrande ur matchen med 31-34 och avancerar i ATG Svenska Cupen.

Matchens lirare i Sannadals SK utsågs till junioren Carl Eklund som bjöd på flera fina insatser och i Sollentuna HK till Dap de Vruijckere som med sin vänsterarm gjorde många viktiga mål.

Herrlaget kan nu fullt fokusera på seriespelet reste av säsongen där det handlar om att hålla sig kvar i div 2 och div 3. Nya matcher redan på lördag i Västertorpshallen!