Herrar A tog en stor seger på hemmaplan mot Visby IF Gute i lördags. Slutsiffrorna skrevs till 34 – 23.

Nykomlingen Visby IF Gute har haft det tufft i div 2. De avancerade som femma i div 3 då inga andra andra lag före fick eller ville avancera.

Sannadal spelade ett offensivt 3-2-1 försvar och Visby lyckades hitta igenom första 15 minuterna i första halvlek. Vid ställningen 7-6 hade Sannadals herrar precis gjort tre raka mål och Visby tog timeout för att lösa problemet. Istället följde en magisk period i Sannadals försvar med snabba kontringar där Sannadal gick upp i ledning 17-7 innan Visby på straff gjorde mål igen. Matchen kändes avgjord och en stor uppförsbacke för gästerna när lagen tog halvtidsvila med ställningen 18-8.

I andra halvlek följdes lagen åt. Sannadal höll ledningen och därmed Visby på tryggt avstånd. Sannadals Måns Viberg och Jesper Fält öste in mål från kanten och på kontringar. Matchen slutar 34-23 och två säkra poäng till Sannadals SK.

Matchens lirare och bäste målskytt blev Jesper ”Boden” Fält med sina 10 mål. Nästa helg väntar Vallentuna borta då viktiga poäng ska spelas om.