I andra omgången lyckades Herrar A vinna över Tumba HK på bortaplan med 32-34 och ta med sig två poäng hem.

Tumba HK är IFK Tumbas U-lag då A-laget spelar i Div 1 och det var dags för bortamatch i Tumba Idrottshus. Tumba förlorade mot Djurgården i första omgången och var liksom Sannadals herrar sugna på säsongens första vinst. Men det var Sannadal som inledde bäst genom några enkla anfall och en fin kontring av Måns Viberg stod det snabbt 2-4.

Sannadal höll försprånget 13 minuter in i första halvlek då Tumba gjorde 4 raka mål och kvitterade till 9-9. Lite slarv i anfall och några väldigt snabba avslut gav Tumba chansen att komma in i matchen igen. Timeout Sannadal och nya tag. Sannadal hittade tillbaka till det gemensamma anfallsspelet och gick ifrån till 10-14. I halvtid var ställningen 15-17.

Andra halvlek börjar med en onödig utvisning på Ivan Wrede vid ett av Tumbas kantavslut. Oscar Skantz tar timeout för att styra upp utvisningsspelet. Varpå Tumbas Fredrik Andreasson drar på sig ett blått kort i en onödig knuff efter signal. Jesper “Skåne” Persson förvaltar straffen och Sannadal leder med 16-19.

Sannadal håller sen ledningen tills Tumba kvitterar 29-29 i den 49:e matchminuten. Det blir en jämn avslutning där Sannadal är kyliga och Ivan Wrede slänger in segermålet 32-34 i ett sista genombrott. Seger och säsongens första två poäng.

Länk till matchprotokoll