Nu när det gått några veckor sen sista matchen tog vi ett snack med herrlagets huvudtränare Oscar Skantz.

Sannadals SK Herrar hade en fantastisk säsong med historiskt avancemang till Div 1. Hemmapubliken bjöds nästan bara på vinster hemma i Västertorpshallen då två av tre förluster under säsongen kom på bortaplan. Oscar Skantz gjorde sin första säsong som huvudtränare för Sannadals SK herrlag tillsammans med assisterande Teodor Tamm. Nya roller för båda som slutade med ett väldigt bra resultat som vi alla vet. Vi tog en liten pratstund med Oscar om säsongen som gått.

Många matcher har ni spelat och många vinster, men vilken skulle du säga var säsongens roligaste match?
– Jag måste nog ändå säga näst sista matchen mot HF SIF där vi säkrade div 1-spel. Inte bara en otroligt rolig match att spela, men också ett otroligt evenemang hemma i Västertorpshallen med häftigt stöd från läktaren som fick taket att lyfta.

Finns det någon enskild prestation i någon match som du tycker sticker ut?
– Svårt att välja ut en enskild prestation, men några som är värda att nämna är; Jesper ”Boden” Fälts avslut i slutsekunderna hemma mot Skogås, Ivans kylighet och avgörande mot Tumba. Sen måste man ju ge eloge till Oscar ”Ola” Gustafsson som mot Brännan hemma totalstänger kassen och endast släpper in 6 mål i första halvlek.

Herrar A producerade 476 mål framåt under säsongen och var bäst i serien med det. Men släppte in 409 mål bakåt och är med det endast 4:e bäst i serien. Som alla vet är det den som gör flest mål som vinner och därför kunde herrlaget säkra så många vinster under säsongen.

Någon specifik del av det egna spelet som du är extra nöjd med?
– Något jag är väldigt nöjd med i år är det lag vi lyckats bygga. Det visade sig fort att några problem framåt skulle vi inte få, men att fokus istället behövde läggas på att bygga vårt försvarsspel. Det började lite knackigt, men med tiden så vill jag ändå säga att vi lyckats bra och därmed satt en bra grund inför kommande utmaningar i Div 1.

Det tycker vi låter bra och vi vet att försäsongsträningen har satt igång och lagbygget inför kommande säsong pågår för fullt. Vi ser fram emot nästa säsong!