Vi tar ett snack med damlagets huvudtränare Rickard Westerlind om säsongen som gått nu när seriespelet är färdigt.

Sannadals SK Damer A slutade på en femteplats i Div 3 Öst. Serien innehöll denna säsong 14 st lag då förbundet gjort en sammanslagning av tidigare Norr och Söder. Framöver kommer serien innehålla 12 st lag. Sannadal har hela säsongen kämpat i toppen av tabellen, men aldrig riktigt lyckats blanda sig i kampen om platserna för avancemang.

Vi tog ett samtal med damlagets huvudtränare Rickard Westerlind för att kolla vad han tycker om säsongen som gått.

Vilken var säsongens roligaste match?
– Det var utan tvekan första matchen efter juluppehållet då vi spelade mot Solna HF på bortaplan. Det mesta klaffade och vi överraskade nog Solna rejält som hade förväntat sig en enklare match. Vi tryckte på gasen och spelarna offrade sig rejält framåt. Bakåt hade Tove en magisk match och resultatet blev en riktigt stabil seger mot tabelltvåan.

Den matchen vann Sannadals SK med hela 19-27. Men i övrigt under säsongen har laget kanske inte öst in mål. Det syns i tabellen då Sannadals damer hamnar på åttonde plats om man räknar antalet gjorda mål framåt, men andra plats om man räknar insläppta mål.

Någon specifik del av det egna spelet som du är extra nöjd med?
– Självklart är jag glad för vårt starka försvar. Det är vår styrka och vi har kunnat stå emot alla lagen i serien där vilket är viktigt då det ofta lägger grunden för en bra känsla och positiv energi i matcherna. Annars är vi också väl samspelta i uppspelsfasen och kan väldigt ofta spela oss till enkla mål där.

Om vi går in lite djupare på enskilda spelare, har du någon enskild prestation som sticker ut?
– Jag kommer att tänka på flera jag vill lyfta. Tove Janssons legendariska insats mot Solna HF måste nämnas igen. Vilda Dahllöfs målfest mot Skogås/Länna där allt nästan gick in var resultatet av en fin fortsatt utveckling över säsongen. Therese Strand är alltid en stabil försvarsklippa hela matcherna, men i hemmamatchen mot Åkersberga stod hon för säsongens kortaste insats då hon fick rött kort efter 1:42. Akta er för henne. Lovisa Nordgren kvitterade i matchens sista sekund mot Silwing/Troja med en knorr från kanten, kyligt värre. Ett vapen hon utvecklat senaste tiden.

Tack för din tid Rickard. Nu har damlaget lite ledigt från gemensamma träningarna innan försäsongsträningen sätter igång.

Rickard Westerlind