Du kanske är en av dom som sett att Sannadals SK Herrar A endast har matcher planerade fram till och med den 19 november. Det känns ju konstigt och frågan är varför det är så och vad händer sen? Låt oss förklara!

Vi tänkte reda ut lite hur upplägget i Herr 2 serien ser ut denna säsong då det är lite ovanligt. Inför säsongen ville förbundet dela upp Herr 2 i regionserier. Det betyder en serie vardera för Norr, Mitt, Väst, Öst och Syd. Men då Norr och Öst varit blandade och inte speciellt många lag från Norr kvalificerat sig till division 2 innebar det förändringar.

Förbundet har valt att skapa tre pooler. Herr 2 Norr med sju lag från Norrland, Herr 2 Öst Norra med åtta lag från norra delen av vår region samt vår serie Herr 2 Öst Södra med åtta lag från södra delen av regionen. Alla lagen möter varandra i enkelmöten under hösten. Detta betyder såklart att varje match är väldigt viktig och man kan inte lita på att få en chans på hemmaplan och man haft det tufft på bortaplan.

När dessa matcher är spelade den 20 november kommer poolerna lottas om. De tre främsta lagen i Öst Södra och Öst Norra samt två bästa lagen i Norr kommer då flyttas till en “Uppflyttningsserie”. Resterande lag från Öst Södra och Öst Norra hamnar i en gemensam “Fortsättningsserie”. Lagen tar med sig sina resultat från motståndarna som hamnar i samma serie som de redan mött.

Sannadals SK har efter helgens oavgjorda resultat ingen chans att avancera till “Uppflyttningsserien”. Med endast två segrar, en oavgjord och tre förluster finns ingen chans kvar inför sista matchen på lördag mot HK Tyrold.

I den så kallade “Fortsättningsserien” kommer Sannadals SK möta de andra lagen från Öst Norra samt spela det andra mötet mot samma lag vi redan mött i Öst Södra. Det finns där fortfarande en chans att avancera till div 1 genom kval för det laget som kommer vinner “Fortsättningsserien”.

Den 21 november kommer vi lägga resten av matcherna. Redan helgen den 26-27 nov kommer Herrar A spela match i den nya serien och fortsätta under våren. Så massor med matcher blir det även under våren.

Hoppas du fick klarhet i hur upplägget är kring seriespelet för vårt representationslag på herrsidan.